12 Kasım 2012 Pazartesi

                             Rman İle İncremental Backup

İncremental backup ile sadece bir önceki backup dan sonra değişen data block larının backup alınır..Bir datafile, tablespace veya tüm bir database incremental backup alınabilinir.Avantajlar;
-->Günlük backup için gereken süre azalır.
-->Network üzerinden backup alınacağı zaman bandwith ihtiyacını azaltır.
-->Nologging option ile oluşturulan objelerdeki değişiklikleri backup layabiliriz.
-->Database noarchivelog modda iken incremental backup alınacaksa database consistent sekilden kapatılmalıdır.
-->Database archivelog modda ise database açıkken incremental backup alınabilinir.Database noerchivelog modda iken database consistent şekilde kapatıldıkran sonra incremental backup alınabilinir.

İncremental Backup Algorithm: İncremental backup sırasında datafile içinde bulunan data blocklarındaki SCN  ile en son alınan parent incremental backup daki aynı data bloklarının SCN numaraları karşılaştırılır.Current data blokdaki SCN eşit veya büyükse o data bloğunun backup alınır.Fakat burada block change tracking file kullanılarak incremental bakcup performansı arttırılabilinir.
 
Level 0 Incremental Backup: Level 0 backup ile tüm data bloklarının backup alınmasıdır. Level 0 backup ile full backup arasındaki tek fark level 1 backup full backup dan sonra uygulanamaz.
RMAN>backup incremental level 0 database;
RMAN>backup incremental level 0 database plus archivelog;

Level 1  Incremental Backup: 2 tane level 1 backup türü vardır.Level 1 icremental backup default olarak differentialdır.
 
   a)Differential Backup:En son alınan level 0 veya level 1 den sonra değişen data blocklarının backup nın alınmasıdır.Rman enson ne zaman level 1 backup alındığına karar verir ve ondan sonraki değişen data bloklarının backup alır. Level 1 backup bulamazsa en son alınan level 0 backup dan sonraki değişen data blocklarının backup alır.
RMAN>backup incremental level 1 database;
RMAN>backup incremental level 1 tablespace system datafile '/ora_home'

   b)Cumulative Backup:En son alınan level 0 dan sonra değişen data bloklarının backup alınmasıdır.
Cumulative backup recovery zamanın disk alanından daha önemli olduğu zamanlarda kullanılır.Differential backup ile recovery işlemi cumulative göre daha uzun sürer.Alınan incremental  backup büyüklüğü değişen block sayısına ve level 1 backup türüne bağlıdır.
RMAN>backup incremental level 1 cumulative database;

Hiç yorum yok: