11 Aralık 2012 Salı


                     Oracle OPS Center İnstallation on Redhat 5.8

          İlk olarak OCDoctor ile sistem prerequest kontrol edilir. https://updates.oracle.com/OCDoctor/OCDoctor-latest.zip  OCDoctor sistemimize indirdikten sonra;
     $unzip OCDoctor-latest.zip

     $cd  OCDoctor
     $./OCDoctor.sh –ec –prereq

 

Bu check işlemi sonucunda hata veren request leri düzeltmeliyiz.OPS center için local database kullanılacaksa /var/tmp/downloads directory database software bulunmalıdır.Check işlemi bittikten sonra ;
     $tar  –xvzf  enterprise-controller.Linux.i686.12.1.0.2001.tar.zip  bu komutu çalıştırdıktan sonra  xvmoc_full_bundle adında bir dosya oluşturulacaktır. Bu dosyanın içerisinden  aşağıdaki komut çalıştırılır.

     $./install 







Kurulum işlemi bittikten sonra yukarıda belirtilen şekilde web browser ile OPS center bağlanılır.  



       Bu aşamada hostname belirtilir. Genellikle OPS center otomatik olarak hostname belirtir.Ayrıca kullanılacak olan Proxy controller  yöntemi belirtilir.Proxy controller OPS center target lar ile haberleşmesini sağlar.İki farklı şekilde Proxy controller kullanılabilinir.

Co-located Proxy:Burada proxy OPS center ile aynı sisteme kurulur.Bu Proxy ile 250 den fazla target yönetilmemesi önerilir.

Remote Proxy: Burada birden fazla Proxy controller oluşturulur.Her bir controller farklı network yönetmek için kullanılır.

Proxy controller konfigurasyonu gerçekleştirilir.




12c ile birlikte gelen ASR(Automated Service Request ) sistem internete bağlıysa connection modda kullanılarak latest updates den otomatik olarak haberdar olunabilinir.



Connection mode enable edilmişse MOS credentials belirtilmelidir.
 


Burada software library tutulacağı location belirtir. Default olarak bırakabiliriz veya kendimiz bir location belirtebiliriz.



DHCP konfigurasyonu gerçekleştirilir.











Hiç yorum yok: